UTERUM MED HÅRT ELLER MJUKT GOLV?

Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror

Uterum kan få olika karaktär beroende på vad du väljer för golv. Få saker påverkar intrycket så mycket som golvet i ett rum. Stram klinker med golvvärme eller enkla trallor ger rummet helt olika karaktär – och olika funktion i ditt uterum.

Valet av golv måste göras på ett tidigt stadium när du bygger ditt uterum, eftersom det påverkar hur grunden byggs i ditt uterum. Det måste tåla stora temperaturskillnader och olika nivåer av luftfuktighet. Tänk på att välja ett material som passar i uterum.

Uterum med en gjuten betonggrund gör att golvet också kan bestå av slipad betong. Antingen rå som den är eller målad med golvfärg.

I enklare uterum är någon form av trägolv vanligast. Förutom tryckimpregnerat virke finns det både värmebehandlat trä och olika exklusiva träslag som fungerar för utebruk. Här finns många varianter för dig som vill ge rummet en speciell karaktär.

Om uterummet ska användas som vinterträdgård brukar klinkergolv med golvvärme vara ett bra val. Tänk i så fall på att grunden måste isoleras. Se också till att välja klinker som tål belastningen iett uterum.