BYGGA UTERUM? LÅT IDÉERNA FLÖDA

Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror

Bygga och planera ett uterum är en spännande process. När du designar och inreder ditt uterum har du ett utmärkt tillfälle att släppa loss form och fantasi. Det är du som sätter gränserna för hur du vill att ditt uterum ska se ut.

Uterum är ett rum där man ska få fram känslan ute fast man är inne. Det kan vara spännande att låta allt gå i grönt och vitt i ditt uterum så att gränsen mellan ute och inne trollas bort. Eller låt naturen bli en del av inredningen i ditt uterum med stockar, sten och sand. Gör ett stenparti med plantor, träföremål och andra naturmaterial i ditt uterum.

Om du har en altan utanför uterummet kan det vara trevligt att skapa en snygg övergång dit. Gör ett stenparti som fortsätter utanför glasdörren. Bygg en spaljé som bildar passage mellan uterum och trädgård.

Kanske du vill ge rummet en extra lummig inramning med ett spaljerat innertak för vinrankor eller andra klängväxter. Eller vill du helst slippa sköta om plantor? Konstgräs ger bekymmersfri grönska året om!

En annan variant är att satsa på det som bryter av. Välja starka färger och udda material. Lägga färgskimrande mosaik i en hörna. Bygga enkla podier och dekorera med textiler. Eller strama upp färgskalan och göra ett meditativt japanskt tankerum.

Vad du än väljer har du alla möjligheter att njuta av ditt nya rum. Fira jul i mitt i grönskan, öppna dörrarna lagom till påsk och ta skydd mot regnskurarna på midsommarafton.