UTERUM - VINDSKYDD ELLER VINTERVARMT
- VAD SKA UTERUMSTAKET KLARA?

Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror

Uterum måste klara en hel del väderpåfrestningar- De vanligaste takmaterialen till uterum är kanalplast, plåt och tegelpannor. Valet av tak till uterum hör samman med husets utseende och hur ditt uterum ska användas. Om ditt uterum bara ska nyttjas under den varma årstiden går det bra med ett kanalplasttak på 10 eller 16 mm. Om du däremot planerar en vinterträdgård för åretruntbruk behövs det ett väl isolerat tak till ditt uterum.

Fördelen med kanalplast är att det ger bra ljus samtidigt som den vita färgen skyddar mot den kraftigaste solinstrålningen. Ett kanalplasttak har också en isolerande funktion och en uppbyggnad som minskar risken för kondens i taket, samtidigt som temperaturen blir jämnare. Skånska Byggvaror har stark och slagtålig kanalplast i olika tjocklekar med mycket bra isolervärden som håller för väder och vind.

Tänk på att ett tak med tegelpannor blir mycket tungt och kräver en stomme som är dimensionerad därefter. Stommarna från Skånska Byggvaror är dimensionerade för lätta tak, det vill säga tak av kanalplast eller plåt.