UTERUM PLACERING? GRYNINGSLJUS ELLER SOLNEDGÅNG
- VÄLJ VÄDERSTRECK OCH PLACERING

Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror
Uterum från Skånska byggvaror

Uterum ger oss extra ljus och för oss nordbor är ljuset viktigt. På vintern vill vi ta tillvara varenda gnutta genom ett uterum. På sommaren njuta av de ljusa kvällarna när du sitter i ditt uterum.

Första steget på vägen mot ditt nya uterum blir därför att välja placering. Vill du ha morgonsol eller kvällssol i ditt uterum? Uterum i söderläge kan bli varmt men kanske är det precis det du vill ha, för att kunna gå ut tidigt på våren? Fundera noga igenom hur mycket ljus och sol du vill ha i ditt uterum.

"Det är också viktigt att tänka på hur trädgården ser ut. Det kanske finns träd som kommer att skugga det nya rummet medan andra kan ge precis det insynsskydd du vill ha. Titta på din trädgård.

Börja sedan med att göra några kopior på dina husritningar. På dem kan du skissa var och hur du vill ha uterummet. Hur stort ska det vara? Vårt tips är att inte bygga för litet – ett uterum brukar bli väldigt populärt…

Det kan vara bra att lägga det nya rummet i anslutning till vardagsrum eller kök. Men tänk igenom hur! Parallellt är nämligen inte alltid det bästa. Trots att uterummet består mest av glas tar det ändå en del ljus. Dessutom kan du förlora känslan av direktkontakt med trädgården.

Om uterummets tak är plant kan det också lätt bli mörkt när vintersnön lägger sig ovanpå. Ett bra alternativ är därför att förskjuta uteplatsen så att den går omlott med vardagsrummet. Det kan faktiskt hända att du helt enkelt inte hittar någon riktigt bra placeringför ett uterum i anslutning till huset. Det är inget problem att bygga ett fristående uterum på en annan plats i trädgården

Låt det smälta in bland blommor och blad! För den stora charmen med uterum är ju att det inte finns några standarlösningar!

Hos oss kan du själv designa ditt unika uterum.